Pleksi Kesim Nedir

Pleksi Kesim Nedir

Pleksi kesim nedir sorusuna yanıt aradığımız yazımızı okuyunuz.  Pleksi kesim renkli veya renksiz plastikten yapılan plaka türüdür. Pleksi malzemeler hafif yapısı sebebi ile kolay bir şekilde, işlenir ve delinir.

Günümüzde piyasa da değişik büyüklüklerde düz levha halinde görmüş olduğumuz ürünler içerisinde yer alır.

Pleksi kesim nedir ve nerelerde kullanılır

Pleksi plakalar metal etiketlerin bir alternatifi değildir. Yaklaşık 90 derece ya da 90-115 derece etüvde yumuşatılıp, kalıba dökülüp, kalıplanarak istenen şekil verilir. Pleksi plaka da cama göre biraz daha hafif ve mukavemetlidirler. Daha çok cnc ya da lazer kesim makinalarıyla şekillendirilerek kesilir.

Pleksi Kesim Nasıl Kesilir?

Pleksi kesim Ankara firması olan Danla Reklam ajansı bu konuda en kaliteli hizmeti sunmayı amaçlar. Pleksi plakayı en iyi kesme yolu lazer kesimdir. Kaliteli ve dayanıklı bir yapıya sahip olduğundan dolayı yanlış kesim metotları ve hatalı kesimler pleksi plakanın hasar görmesine sebep olmaktadır. Pleksi plakanın yanlış kesilmesi aşağıda belirtilen sorunlara yol açmaktadır.

  • Pleksi levha veya bu malzemeden yapılmış herhangi bir ürünün düz kesilmemesi
  • Levhanın köşeleri keserken tümünün aynı büyüklükte olmaması
  • Kesim esnasında levhanın çizilmesi, kırılıp bükülmesi,
  • Hatalı ölçülmesi,
  • Pleksi levhanın istenen projeye göre kesilmemesi

Bunlar hatalı kesim neticesinde ortaya çıkan en önemli problemler olarak görülmektedir.

Pleksi Kesim Çeşitleri Nelerdir?

Pleksi plakanın asgari 2 mm ‘den azami 40 mm’ye kadar 80’den fazla türü bulunur. Olumsuz hava şartlarına karşı dayanım gösteren pleksi plakalar; renkli pleksi levha, transparan pleksi levha, şeffaf pleksi levha, buzlu pleksi levha, lümen pleksi levha, fosfor renkli pleksi levha, pleksi akrilik ayna, simli pleksi levha biçiminde sıralanır gider. Fakat piyasaya bakıldığındaysa pleksi levhaların çoğu zaman 1,5 ile 2,5 mm kalınlığında olanların daha çok kullanıldığı görülmekte.

Pleksi levhanın tek bir olumsuz tarafı termodinamik bir yapıya sahip olmasından dolayı ısıya ateşe ve aleve karşı dayanıklılığını az olmasıdır. Bunun haricinde kullanıcılarına hiçbir problem ve sorun çıkarmaz.

Nerdeyse her renkleri mevcut olup plaka olarak satılır. Genellikle pleksi plaka ya da pleksi isimlik yapımı için en uygun malzemedir.

Pleksi Kesim Plakaların Özellikleri

Pleksi nedir sorusunun en büyük özelliği döküm levha olması ve saydam veya yarı saydam olarak iki farklı tipte bulunmasıdır. Ayrıca pleksi plakalar dayanıklılığı ve ışık geçirgenliği yüksek olup, dışarıdan gelebilecek darbelere karşı niteliğini korur. Pleksi Plakalar cama oranla ışığı %92 daha fazla oranla geçirmektedir. Her türlü iklim, koşullarına karşı uyum pleksi plakalar bakır sertliğinde bir yapıya sahiptir. Kalınlıklarına göre 75 derece sıcaklıktan itibaren yumuşamaya başlar ve floreson, opak ve şeffaf renklerde üretimi yapılmaktadır.

Döküm malzeme olmasından dolayı istenen her forma girer. Renginden solma kırılma veya herhangi bir deformasyon sorunu olmaz. Pleksi ya da pleksi klas malzeme özetlersek, üst düzey niteliklere ve üstün kaliteye sahip olması sebebiyle, iç mimarı ve dekorasyon piyasasında iç ve dış mekanlarda kullanımı yaygındır ayrıca reklam tanıtım piyasasında çok sık kullanılacak olan bir üretim malzemesidir. Sert plastiktir ama lazer kesim makinası kullanılarak şekillendirilerek kesilebilir. Isıtılarak bükülebilir ve şekillendirilir.

Pleksi Malzemeden Neler Yapılır

Pleksi Yaka İsimliği yapımı oldukça yaygındır.

Pleksi Plakalık: Arabalarını seven insanların daha çok gençlerin isimlerinin ya da araba markalarının logosunun baskılı olduğu plaka modelidir.

Pleksi Kutu reklam tanıtım piyasasında en çok yapılan içerisindedir. Kolay şekillendiği için ekonomik fiyatlara renk renk sağlam kutular yapılabilir.